top of page

Povinnosť registrácie obchodníka s vybraným minerálnym olejom

24. 5. 2023

Dávame do pozornosti povinnosť každého obchodníka s vybraným minerálnym olejom, ktorý ukladá Zákon č. 98/2004 o spotrebnej dani z minerálneho oleja. Veríme, že to spolu zvládneme.

Spoločnosť DETOX, s. r. o. svoju činnosť dlhodobo zameriava aj na výkup odpadových olejov. Opotrebované ropné oleje sú nebezpečným odpadom, ktorý môže mať výrazne negatívny environmentálny vplyv. U nás tento nebezpečný odpad vykupujeme a spracovávame, aby ho bolo možné opäť použiť. Keďže sa problematike venujeme na dennej báze, sledujeme aktuálne dianie a tiež musíme v našej praxi vychádzať zo zákonov, ktoré nám udeľujú určité povinnosti.


V súvislosti s odpadovými olejmi dávame do pozornosti, že každý, kto chce v rámci podnikania obchodovať s minerálnym olejom, musí požiadať colný úrad o vydanie povolenia na obchodovanie s týmto minerálnym olejom.

V praxi to znamená, že nielen my, ako výkupca odpadového oleja musíme takéto povolenie mať, ale aj klienti, ktorí nám tento olej vozia a sú pôvodcami odpadového ropného oleja, toto povolenie potrebujú.  


Viac informácií predkladáme v liste, ktorí adresujeme svojim klientov a na stiahnutie ho nájdete TU.


Sme presvedčení, že túto povinnosť spolu zvládneme a naše partnerstvá budú aj naďalej pokračovať ako doposiaľ. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.


Často kladené otázky: TU

bottom of page