top of page

Deň Zeme - čistenie Rakytovskej doliny. Pridajte sa k nám!

18. 4. 2023

Spoločnosť DETOX s.r.o. už niekoľko rokov organizuje podujatie na zlepšenie životného prostredia v meste, v ktorom pôsobí. Ten rok sa bude niesť v znamení DŇA ZEME, ktorý oslávime odstránením čiernej skládky odpadu v Doline Rakytovského potoka.

Od roku 2014 organizuje spoločnosť DETOX v spolupráci s Mestom Banská Bystrica odstraňovanie čiernych skládok na území mesta. Vďaka tejto iniciatíve, na ktorej sa zúčastnili aj mnohí dobrovoľníci, zmizli z nášho mesta jedny z najväčších čiernych skládok v lokalite Slnečné stráne, pri Starej Sásovej a v Podlavických výmoloch.


"Spoločnosť DETOX s.r.o. už niekoľko rokov organizuje podujatie, ktorým chce prispieť k zlepšeniu životného prostredia v meste, v ktorom pôsobí a zveľadiť vybraný verejný priestor. Zároveň chceme viesť ľudí k environmentálnemu uvedomeniu," hovorí Daniel Studený, výkonný riaditeľ a konateľ DETOX s. r. o.


V duchu tejto myšlienky chceme pokračovať znova v roku 2023 aj po pauze, ktorú spôsobila situácia s pandémiou COVID. Tento rok sme si dali veľkú výzvu, a to vyriešiť dlhodobý problém s čiernou skládkou v Doline Rakytovského potoka, a to dňa 21. 04. od 09:00 hod. Viac informácií sa dozviete TU


Budeme radi, ak sa k tejto iniciatíve pripojíte a pomôžete zveľadiť prostredie, v ktorom žijeme. 

bottom of page